U dvorištu Srednje stručne škole u Јanji, maloljetnik (16) nožem je u stomak ubo godinu dana starijeg dječaka iz Bijeljine.

Pripadnike Policijske stanice u Јanji, danas je u 12.30 časova osoblje Doma zdravlja Јanja obavijestilo da je u ovu ustanovu dovezen dječak (17) iz Bijeljine, sa povredama stomaka koje su najvjerovatnije nanesene nožem. Povrijeđeni se trenutno nalazi na operaciji u bijeljinskoj bolnici, a ljekari se još nisu izjasnili o težini povrede. Uviđaj je u toku, a povodom ovog događaja oglasio se i predsjednik Savjeta MZ Јanja koji je osudio ovaj čin.

Mustafa Gradaščević, predsjednik Savjeta MZ Јanja, ističe da su u odgoju mladih zakazale obrazovne institucije, kao i porodica. On je zatražio od policije i nadležnih da rasvijetle ovaj događaj, te da počinioci sličnih događaja budu procesuirani, čime bi se spriječili nemili incidenti.

Povrijeđeni maloljetnik još u teškom stanju

Maloljetnik (17) je imao četiri ubodne rane i nakon operacije još je u životnoj opasnosti, izjavio je za Srnu dječiji hirurg Bolnice “Sveti Vračevi” Mikajlo Lazić.

“Dijete je u teškom stanju, sa veoma teškim povredama od uboda noža od kojih je najteža povreda aorte, ali očekujemo da će  oporavak nakon operacije teći dobro”, rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, povrijeđeni je imalo i povrede želuca i crijeva, a ubod u grudnom košu je, srećom, zaustavljen u rebru.

Srna saznaje da su u incidentu učestvovali učenici prvog razreda trgovačkog smjera koji idu u isto odjeljenje, maloljetnik koji je čakijom ubo druga je Bošnjak, a povrijeđeni maloljetnik je Srbin.

(RTRS i SRNA)