Manifestacija “Dani zime na Kozari” zvanično je otvorena danas na Mrakovici.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je grad Prijedor prije deset godina imao fantastičnu ideju da okupi građane na prvim “Danima zime na Kozari” i da to danas čini po deseti put.

– Od tada pratimo grad Prijedor i pratimo želju da Kozara postane mjesto okupljanja. Želim da nam svake godine dolazite i da ovaj mali jubilej postane i pedeseta i pa i sto pedeseta godina – rekla je Rešićeva otvarajući desete, jubilarne “Dane zime na Kozari”.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandra Trifković rekla je da Ministarstvo u kontinuitetu pruža podršku ovoj manifestaciji koja je postala tradicionalna i koja predstavlja turističku ponudu Kozare.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović čestitala je jubilej domaćinima i organizatorima, kao i desetu godinu rada Turističke organizacije grada Prijedora.

– “Dani zime na Kozari” ne samo da promovišu sve ono što pruža ova planina, nego i potencijalnim investitorima predstavlja potencijale za ulaganja koja su mogućnost za razvoj i za otvaranje novih radnih mjesta – dodala je Јovanovićeva.

Otvaranju “Dana zime na Kozari” prisustvovali su i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, gradonačelnici i načelnici opština koje gravitiraju Kozari, te predstavnici republičke i lokalnih turističkih organizacija.

Za sportska takmičenja prijavilo se deset ekipa iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke i Gradiške, a za gastro takmičenja 23 ekipe iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta i Broda.

Otvaranju manifestacije prethodilo je polaganje vijenaca žrtvama palim na Kozari. Vijence su položili predstavnici Vlade Republike Srpske, grada Prijedora i Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor.

SRNA

Foto arhiva