Žensko telo je zemlja čuda – koju treba da istražujete kada i kako vam ona dozvoli. Doktor Fran Volfiš, psihoterapeut sa Beverli Hilsa, autor knjige “Samosvesni roditelj”, i voditelj emisije o seksu tvrdi da muškarci treba da izbegavaju da eksperimentišu sa četiri mesta na ženskom telu, osim ako nemaju eksplicitnu dozvolu za to.

Za odličan seks sve što vam treba je spontanost i eksperimentisanje – pod uslovom da imate njen pristanak. Međutim, neke delove ženskog tela bolje je ne dirati po svaku cenu.

1. Grlić materice – cerviks

Ako slučajno tokom seksa dodirnete grlić materice vaše partnerke, shvatićete da nešto nije u redu. Upamtite, grlić materice (cerviks, ili vrat materice) je onaj deo uterusa koji se pojavljuje u vagini. To je mali, čvrsti mišić s kanalom u sredini (cervikalni kanal), koji se proteže od vagine do unutrašnjosti same materice. Cerviks je jedini deo materice koji može da se vidi tokom ginekološkog pregleda. To nije mesto koje želite da posećujete. Žene osećaju bol ako postoji trenje sa grlićem materice i to je znak da treba da pokušate sa pozom koja će vam omogućiti pliću penetraciju. Ali to može da znači i da još uvek nije dovoljno uzbuđena, odn. vlažna. Njena materica će se “podići” nagore kad je dovoljno uzbuđena, a njena vaginalna duplja će postati nekoliko centimetara dublja. Zato ne preskačite predigru.

2. Vrh klitorisa

Klitoris koji je prepun superosetljivih nervnih završetaka, ponekad može da se oseća jako napeto kada je direktno stimulisan. Direktno dodirivanje vrha klitorisa, ako je uzbuđena, za ženu može da bude jako žestoko iskustvo. Setite se kako izgleda kad uzmete gutljaj hladnog pića, a vaši zubi počnu da trnu – nije baš prijatno, zar ne. Bolje je da se fokusirate na krug oko klitorisa, jer su manje šanse da preterate sa stimulacijom. Nećemo vam reći da je ne dodirujete nikad tamo, ali je bolje za svaki slučaj da proverite sa svojom partnerkom da li ima osetljivu C-tačku.

3. Stopala

Naročito ako nosi čarape. Studija sa Univerziteta Džon Hopkins otkrila je da nošenje čarapa u krevetu može da poveća potencijal orgazma, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Jedan od potencijalnih razloga: kako bi doživela orgazam, žena mora da bude potpuno opuštena i neanksiozna, a hladna stopala mogu da se nađu na putu njihovog uživanja u seksu. Tako da – ostavite čarape tu gde jesu i obavezno obratite pažnju na ove stvari o seksu jer bez njih kao da ste ostali u prošlom veku.

4. Analni otvor

Osim ako ne koristite, lubrikant. Analni seks može da bude jako uzbudljiv, ali čak iako je vaša partnerka totalno uzubuđena i spremna za takvu vrstu akcija, ne pokušavajte ništa bez veće količine lubrikanta. Analni otvor je toliko mali da čak i prst može da izazove neprijatnost. Studija iz “Dnevnika seksualne medicine” kaže da žene mnogo više cene seks uz prisustvo lubrikanta.

24sata