Boračku organizaciju RS treba raspustiti, zato što služi samo za ostvarivanje ličnih interesa njenog najužeg rukovodstva, a borački dodatak ukinuti jer predstavlja običnu crkavicu od koje nijedan borac ne može da živi i školuje djecu. Borci ne treba ništa da očekuju ni od novoformiranog udruženja „Veterani RS” jer oni koji su ga osnovali žele samo da zauzmu pozicije i pridobiju privilegije koje danas imaju čelnici BORS-a.

Ovo su riječi iz intervjua pokojnog generala Slavka Lisice, a koji je dao autoru ovih redova u martu 2013. godine i koji je, nažalost, bio posljednji intervju u pjesmi opjevanog generala, jer je nekoliko mjeseci kasnije otišao Bogu na istinu i stao u nebeski stroj sa proslavljenim srpskim vojskovođama. Riječi slavnog generala odzvanjaju i poslije bezmalo pune tri godine i upravo zbog toga, potpuno smisleno je pozabaviti se odlukom Vlade RS da status od posebnog interesa dodijeli pomenutoj organizaciji “Veterani RS” koje vodi poprilično misteriozan, da ne kažemo opskuran lik Duško Vukotić.

Ova sporna odluka izazvala je opravdano reagovanje, jer uprkos tome što je pokojni general Lisica iznio ozbiljne zamjerke na račun BORS-a, on nije smatrao da ne treba da postoji organizacija koja će zastupati interese onih koji su najzaslužniji za stvaranje Srpske, već da ne treba da postoji BORS ovakav kakav je.

I bio je potpuno u pravu! Ipak, aktuelno rukovodstvo BORS-a sa generalom Milomirom Savčićem na čelu za proteklih godinu i po dana pokazalo je da želi da se otrgne iz političkih kandži. Ruku na srce, u prilog toj tvrdnji baš i ne idu njihovi pojedini stavovi koji se poklapaju sa stavovima opozicionog Saveza za promjene, prije svega SDS-a, ali to ne znači već u startu da su neopravdani.

Jedan od njih je svakako i osporavanje prava članovima asocijacije smaralaca, pardon “Stvaralaca RS” na privilegije koje im je namijenila aktuelna vlast u vidu, grubo rečeno, nacionalnih priznanja od 800 maraka mjesečno. Politički predstavnici koji su svojim aktima učestvovali u stvaranju Srpske zaslužuju priznanje, ali ne novčano i zato je BORS u pravu, ali da je prava organizacija koja zastupa interese boračke populacije pokazala bi se kada bi pokrenula inicijativu da nacionalno novčano priznanje dobiju majke četvoro i više djece, umjesto bilo koga drugog! Bez toga riječi generala Lisice imaju puni smisao, jer otvaraju pitanje kome je stvarana RS!

Press