Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da su neistiniti navodi predsjednika NDP-a Dragana Čavića, koji se odnose na slučaj Balkan investment banke, te u vezi sa tim podsjeća da je 19. novembra prošle godine okončana istraga i podnesen izvještaj Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da je u slučaju Balkan investment banke izvještaj o počinjenim krivičnim djelima podnesen protiv 21 lica i to 11 lica državljana Litvanije i 10 državljana BiH, te da je za njih utvrđeno da su kao članovi organizovane kriminalne grupe oštetili Balkan investment banku AD Banjaluka u ukupnom iznosu od 56.663.057 KM.

– Ovim aktivnostima MUP-a Republike Srpske još jednom jasno i nedvosmisleno ukazuje na opredijeljenost MUP-a i Vlade Republike Srpske u borbi protiv organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta – navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske ističu da nije tačno da Vlada Republike Srpske želi da zataška ovaj i slične slučajeve i da su politički motivisani i iskonstruisani, već upravo suprotno.

SRNA