Fudbaler Partizana Andrija Živković letos je dočekan kao heroj Srbije posle osvajanja zlatne medalje na SP omladinaca, a sada je postao izgnanik u Partizanu

Tanka je linija između vrha i dna, između slave i pada. To je doživeo i Andrija Živković, mladi fudbaler Partizana.

Momak u usponu karijere naišao je na prvu veliku prepreku sa kojom će morati da se izbori.

On je za šest meseci doživeo da bude na vrhu, da ga slave, dočekuju kao heroja, a zatim da oseti gorak ukus pada na dno.

U junu 2015. je na aerodromu “Nikola Tesla” dočekan ovacijama posle osvajanja titule prvaka Sveta za omladince, a u februaru 2016. dočekan je na istom mestu od strane nekoliko novinara kao izgnanik iz Partizana.

Ali, kao što kažu veliki šampioni “Nije sramota pasti, sramota je ne ustati”.

Još je bolja poruka iz filma Roki “ Nije važno koliko jak udarac možeš da pružiš, već koliko jak udarac možeš da primiš i da nastaviš da ideš dalje” Tako rade pravi pobednici.

Posle osvajana svetske titule, ovenčan slavom Andrija je nastavio svoj uspešan put i u klubu.

Bio je junak mnogih utakmica polusezone sa samo 19 godina, a naročito u Kupu Evrope kada je sam pobedio Augsburg u gostima sa dva gola.

Zatim je Alkmaru dao gol u Holandiji za pobedu 2:1. Odmah nakon toga je dao i u Beogradu gol za 3:1 protiv Alkmara.

Svi su ga slavili kao heroja kluba, junaka koji će im doneti proleće u Evropi, ali i veliko obeštećenje. 

A onda se sve promenilo.

Partizan nije izborio Evropu, usledila je zimska pauza i prelazni rok, a Živković se našao u najtežem trenutku karijere.

Trpeo je pritiske da potpiše novi ugovor sa Partizanom ili da ode u klub koji je dao ponudu. On nije želeo jer je postajao sporni ugovor sa trećom stranom.

Partizan ga je suspendovao i sada će šest meseci trenirati sam ili sa ekipom Teleoptika, dok će njegovi drugari pokušati da stignu prednost Zvezde u ligi i osvoje Kup Srbije.

Za veoma kratko vreme Živković je doživeo uzlet do najvećih visina, ali i veliki pad na zemlju.

Ali, kako je to legendarni trener KK Partizan Duško Vujošević jednom rekao “I pad je let”

U petak je SAM samcijat, skrhan od tuge, sa suznim očima, doputovao na beogradski aerodrom. Sačekali su ga mediji, ali ne kao pre šest meseci kada je bio zlatni orlić, već sada kao izgnanika iz Partizana.

Dolazak Andrije Živkovića sa Kipra posle suspenzije

Telegraf