Koplja u bijeljinskom SDS-u i dalje se lome u vezi sa kandidatom te stranke na predstojećim izborima za gradonačelnika Bijeljine, a jedan od pretendenata za kandidaturu Zlatko Maksimović juče je poručio da ne podržava odluku da aktuelni gradonačelnik Mićo Mićić uđe u trku za novi mandat.

– Mićićeva kandidatura je bila preuranjena, prva u RS i prva u BiH, što govori o njegovoj slabosti i nesigurnosti – rekao je Maksimović na konferenciji za novinare Udruženja građana “Uspješna Srpska”, čiji je član.

Istakao je da još nije donio konačnu odluku u vezi sa svojom kandidaturom za gradonačelnika Bijeljine, ali da će o tome veoma brzo razgovarati sa vrhom stranke, nakon što nije uspio da postigne dogovor sa Mićićem, niti vidi mogućnost da to bude učinjeno.

– Poslije razgovora sa Mladenom Bosićem znaće se kakav će moj angažman biti na lokalnim izborima. Još nije sve gotovo i sve je moguće – istakao je Maksimović.

Mićić je prije nekoliko dana kazao “Glasu Srpske” da će Savez za promjene imati jednog kandidata za gradonačelnika Bijeljine i da će to biti on i niko drugi.

PDP je najavio da će imati svog kandidata, a spekuliše se da bi to mogao biti upravo Maksimović, koji je sve bliže napuštanju SDS-a.

Glas Srpske