U Javnom preduzeću “Akvana” doo Banja Luka, 05.02.2016. u 15.00 časova, potpisan je ugovor o domaćinstvu manifestaciji “Krajiški zvuci” čiji je organizator Udruženje “Podgrmeč”.

Cjelodnevna manifestacija planirana je za 26. maj ove godine. Manifestacija će biti organizovana sa brojnim sadržajima: izložbama slika, promocijama knjiga, stručnim prezentacijama i radionicama,  predstavljanjima proizvođača hrane, prezentacijama udruženja koja se bave pitanjima održivog povratka, a završiće se velikim humanitarnim koncertom krajiške muzike.

Manifestacija ima za cilj promovisanje projekata vraćanja života na Podgrmečko i šire Krajiško područje. Kroz brojne sadržaje će se predstaviti krajiška udruženja koja se bave podrškom ruralnom razvoju, zadruge i drugi proizvođači hrane, umjetnici, književnici i svi oni koji imaju želju da podrže širu akciju podrške ovim i sličnim projektima.

Organizator planira da se molbama za saradnju i podršku obrati administraciji grada domaćina, turističkoj organizaciji grada, opštinama sa Podgrmečkog i šireg Krajiškog prostora, razvojnim agencijama, i privrednim kolektivima.

Ova manifestacija je podsticaj ka promovisanju i objedinjavanju aktivnosti brojnih zavičajnih i drugih organizacija kojima je osnovna aktivnost podrška održivom povratku i pomoći onim koji imaju namjeru da se vrate na svoja ognjišta i ožive svoja domaćinstva.

Ugovorom, koji je potpisan 05. februara, organizatoru je na raspolaganju veliki prostor za brojne planirane aktivnosti. Osim ovog prostora u planu je da se u cilju promocije i podizanje kvaliteta organizacije pojedine aktivnosti planiraju i na drugim lokalitetima grada domaćina.

Nakon potpisivanja ugovora održan je i prvi radni sastanak odbora manifestacije “Krajiški zvuci”.

Osim predsjednika Udruženja na sastanku su bili prisutni i ostali članovi udruženja iz tima za podršku manifestacji, Nikola Popović član Upravnog odbora Udruženja, Premasunac Darja zadužena za dizajnerske poslove, Danijela Pelengić iz menadžer tima. Uz njih u timu su i članovi odbora za kulturu Snježana Delić, Milena Mrđa i Slavko Basara.

Oranizatorske poslove preuzima Milan Todorović. Dio poslova oko stručnih seminara, prezentacija i izložbi zdrave hrane ponuđene su mladim uspješnim ljudima Maji Miljević iz “Zdrave Logike” i Petru Raduloviću iz “Centra za ruralni razvoj”.

Prijatelji našeg Udruženja, saradnici i članovi odbora za obnovu Spomen-Doma u mjestu Bojište, Biljana i Nebojša Dobijević iz Londona, vlasnici kompanije ND Trade ltd, su već učinili veliki napredak ka uspjehu humanitarnog koncerta jer su obezbijedili nekoliko najboljih izvođača krajiške muzike kao podršku našem koncertu u Akvani.

Dio prihoda od ove manifestacije planiran je za obnovu Spomen-Doma u mjestu Bojište u opštini Sanski Most.

Pozivamo sve naše Podgrmečlije i Krajišnike da nam se pridruže i svojom podrškom obezbijede uspjeh naše zajedničke manifestacije, a upravi Akvane se od srca zahvaljujemo na podršci i pruženoj ruci saradnje.

podgrmeč.com