Ranko Dekić je četvrto pojačanje Kozare u zimskom prelaznom roku. Nekadašnji omladinac Rudar Prijedora koji je minulu sezonu nastupao za Mrakovicu iz Kozaruše zadovoljio je ukuse trenera gradiškog prvoligaša Velimira Baje Stojnića i trebalo bi da potpiše ugovor sa crveno-belima.

Sigurno je da će Dekić biti osveženje u veznom redu Gradiščana i da će pojačati konkurenciju, odnosno nadomestiti odlazak iskusnog Igora Mirkovića.

-Sarađivao sam sa trenerom Stojnićem kratko u Rudar Prijedoru kada je nas nekolicinu juniora priključio prvom timu. Evo sada su nam se putevi ponovo susreli i mogu da kažem da je reč i kvalitetnom stručnjaku i čoveku – istakao je Ranko Dekić.

Mladi Prijedorčanin inače rodom iz Sanskog Mosta igra na više pozicija, i defanzivno i ofanzivno uz desnu aut-liniju, na poziciji zadnjeg i prednjeg veznog igrača, iako je izraziti dešnjak odlično ume da barata i šutira i levom nogom.

-Odradio sam već nekoliko treninga u Gradišci i mogu da kažem da sam se odlično uklopio, ima tu mnogo igrača koje poznajem s nekima sam i igrao, tako da nema problema sa aklimatizacijom. Nadam se da ću opravdati ukazano poverenje od strane trenera i čelnika Kozare i dati pun doprinos u ostvarenju zacrtanih takmičarskih ambicija. Ovo je za mene iskorak u karijeri, Kozara je izazov, a Prva liga Republike Srpske rang takmičenja u kojem želim da se dokažem – dodao je Ranko Dekić.

Pre Ranka Dekića u crveno-beli tabor pojačali su takođe nekadašnji junior Prijedorčana Neven Adžić (Ravan, Međeđa), Mile Paštar (Borac, Banjaluka) i Stefan Tomaš (Krupa). Na meti Gradiščana bili su i Ognjen Škori, odnosno Aleksandar Glišić, ali su oni odlučili d apojačaju premijerligaše banjalučki Borac i Radnik iz Bijeljine. Prema rečima šefa stručnog štaba Kozare Velimira Baje Stojnića do kraja prelaznog roka želi da angažuje još jednog klasičnog napadača i možda još jednog vezistu kako bi pojačao konkurenciju.

prijedor24h