U Pozorištu Prijedor sinoć je premijerno izvedena predstava “Audicija” prema tekstu Aleksandra Galina i u režiji Vedrana Marčete, a čiji su akteri bili polaznici omladinskog Dramskog studija “Živko Desnica”.
Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je nakon premijere da su djeca bila sjajna i da ovo nije bio nimalo lak zadatak koji se pred njima našao.

“Ovo nije nimalo jednostavan tekst. Nije nimalo lak za igranje ni mnogo zrelijim i pravim glumcima, a oni su to večeras odlično uradili. Vidjelo se to i po reakcijama publike”, naveo je Baroš.

Reditelj Vedran Marčeta rekao je da je rad na predstavi trajao oko mjesec i po dana, a predstavu je tematski odredio kao “postvarivanje” odnosno kalkulacija i snalaženje čovjeka u sistemu tržišne ekonomije.

“Radili smo naporno i nadam se da smo uspjeli da napravimo lijepu komičnu igru”, rekao je Marčeta.

Jednu od zapaženih uloga imala je Jelena Gojić, koja igra Rajku dozu, alkoholičarku i koja je izjavila da joj je ovo bila prva kompletna uloga. “Osjećam se ispunjeno i presrećno”, rekla je Gojićeva.

Osim nje, u predstavu igraju Marija Ćurčija, Sandra Macura, Gordana Dobrić, Aleksandra Vujčić, Helena Milojica, Boris Tomić, David Lajšić, Svetozar Kosanović, Stefan Radanović i Uglješa Vejnović.

Ovo je bila četvrta premijera u 63. pozorišnoj sezoni u Pozorištu Prijedor. Za petak, 12. februar, zakazana je prva repriza.

Prije početka predstave, u holu Pozorišta Prijedor otvorena je prodajna izložba ručnih radova zaštitne radionice Fondacije “Zajednički put” iz Prijedora koja u saradnji sa Javnom ustanovom Centar “Sunce” okuplja osobe sa poteškoćama u razvoju.

SRNA