Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević “za svoj politički šou grubo zloupotrebljava radnice ‘Novoteksa'”, pozivajući ih na ulicu i na bunu protiv Vlade Republike Srpske, koja godinama pokušava spasiti ovo preduzeće i obezbijediti radnicima da imaju posao, saopšteno je iz trebinjskog SNSD-a.

“Vlada Republike Srpske i SNSD nastaviće da se bore za ‘Novoteks’ i za svako radno mjesto, a Vučurević neka i dalje pravi jeftine predstave za javnost, samo ne ‘preko leđa’ poštenog naroda”, kažu u SNSD-u.

U saopštenju se navodi da je poznato da je Vučurević “dobar kada treba galamiti i praviti primitivne političke predstave za javnost”, ali da je žalosno da to želi raditi preko radnica “Novoteksa”, “sa čijim bi se sudbinama igrao s ciljem predizborne kampanje”.

Iz SNSD-a podsjećaju Vučurevića da je “Novoteks” privatizovan i na taj način odveden u propast kada je na čelu Vlade Republike Srpske bio njegov partijski šef Mladen Ivanić, kao i na činjenicu da je on lično bio na čelu Fonda PIO u Trebinju kada radnicama tog preduzeća nisu uplaćivani doprinosi.

Trebinjski SNSD pita gdje je tada bila briga Vučurevića za radnice “Novoteksa” i šta je on do sada uradio za to preduzeće.

“Znamo da je prodao veliki broj nekretnina u Trebinju, pa zašto nije kupio ‘Novoteks’ i pokrenuo preduzeće? Gdje su ti Vučurevićevi investitori o kojima priča, zašto nekog od njih nije doveo da kupi i spasi ‘Novoteks’?”, ističe se u saopštenju.

U SNSD-u pitaju i gdje je bila briga i senzibilitet Vučurevića za radnice kada je kupovao novi “audi” i zašto se tada nije sjetio “Novoteksa” pa podijelio radnicama 150.000 KM kao pomoć opštine.

“Sjeti li se Vučurević socijalno ugroženih i nezaposlenih kada svaki mjesec nezasluženo primi platu od 4.000 KM? Izgleda da ne”, navodi se u saopštenju.

U SNSD smatraju da u slučaju “Novoteksa”, kao i brojnim drugim, Vučurević pokazuje elementarno nepoznavanje osnovnih principa vlasničke transformacije i korporativnog upravljanja, te da “koristi tuđu muku i nevolju da bi zaradio jeftine političke poene”.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević juče je pozvao 800 radnica “Novoteksa” da s njim na čelu izađu pred zgradu Vlade Republike Srpske ili tog preduzeća i od predsjednika Republike zatraže isplatu akcija.

SRNA