Da li ste se ikada zapitali koji deo tela muškarci najčešće gledaju tokom seksa? Ako ste pomislili da su u pitanju grudi ili zadnjica, prevarili ste se. Seksolog Trejsi Koks tvrdi da muškarci tokom seksa gledaju u ženine- oči!

Ali zašto je to tako?

Istraživanja su pokazala da muškarci tokom seksa najčešće prate izraz lica svoje partnerke, jer im je to najbolji pokazatelj da li glumi ili ne. Iako se donedavno tema “orgazmičkog lica” nije često potezala, danas je ona čest pojam u razgovorima.

“Kada malo bolje razmislite, ‘orgazmička lica’ već godinama gledamo u filmovima. Kamera se često fokusira na glavu glumice, koja je zabačena unazad u ekstazi, kosu koja pada u pramenovima, pa čak i kapljicu – dve znoja, kako bi utisak bio potpun”, kaže Trejsi.

Međutim, ona ističe da se izraz lica tokom orgazma, u stvarnosti i na filmu bitno razlikuju. Većina nas pocrveni u licu, znoji se, mišići lica se zgrče, a usta se otvore. Osim toga ljudi proizvode i sasvim neobične zvukove. Isto tako, većina bi se složila i da lice tokom orgazma uopšte ne deluje privlačno.

Po doktorki Koks, izraz lica tokom seksa je najmanje važan, jer je tu reč o strasti i požudi, koje su primitivni osećaji.

“Mnogo je više seksi izgledati kao da ste totalno van kontrole i da vam zaista nije stalo kako u tom trenutku izgledate”, smatra Trejsi.

Podršku u ovim tvrdnjama dao joj je i David M. Šnarč, savetnik za parove i autor nekoliko knjiga. On je ujedno i veliki obožavatelj doživljavanja orgazma otvorenih očiju, pa mu je apsolutno apsurdno da neko želi da zatvori oči u tom trenutku.

“Često sam parovima davao za ‘domaći zadatak’ da tokom orgazma drže otvorene oči. U početku su mi govorili da im je to neprijatno, ali kasnije je za njih to predstavljao jedan od najerotičnijih ljubavnih trenutaka. Vredi pokušati, u svakom slučaju, osim ako nešto skrivate, jer muškarci su u jednom sigurno u pravu: lice je odličan pokazatelj glumite li orgazam”.

nadlanu