Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković otkrio je spomen obeležje narodnom heroju majoru Milanu Tepiću u Upravi za logistiku u kasarni „Topčider”, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Uz predstavnike Vojske Srbije, ovom događaju prisustvovali su članovi porodice majora Tepića, među kojima i njegov sin Aleksandar Tepić koji je oficir Vojske Srbije. General Diković je pohvalio gest nosilaca tradicije jedinica logistike, jer nisu zaboravili ljude koji su obeležili jedan period naše istorije.

Milan Tepic sin

                           Kapetan Aleksandar Tepić i general Ljubiša Diković (Foto Ministarstvo odbrane) 

– Major Tepić je svojim herojskim delom potvrdio da je naša država u svim teškim trenucima u svojoj istoriji imala ljude koji su bili posebni. To su bili junaci koji nisu žalili svoj život kako bi izvršili dobijeni zadatak. Major Tepić je i državu i zadatak stavio iznad svog života, iznad svoje porodice, iznad svega – rekao je general Diković.

Milan Tepic porodica

Major Milan Tepić, komandant skladišta borbenih sredstava „Barutana“ u selu Bedenik nedaleko od Bjelovara, je radi sprečavanja njegove predaje pripadnicima Zbora narodne garde, 29. septembra 1991. digao u vazduh skladište sa 170 tona eksplozivnih sredstava. Tom prilikom sa njim je nastradao i vojnik Stojadin Mirković koji takođe nije hteo da se preda. Kako je prilikom jedne komemoracije Tepiću navela Vojska Srbije, hrvatska strana je potvrdila gubitak 11 svojih vojnika prilikom eksplozije skladišta municije.

Politika