Grad Prijedor raspisao je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu pomoći za podršku povratka u 2016. godini, za šta je u budžetu grada predviđeno 80.000 KM.
Podrška je namijenjena za plasteničku proizvodnju, za materijal za izgradnju štala i opremu za mljekarstvo i za nabavku građevinskog materijala u svrhu rekonstrukcije stambenih porodičnih kuća.

Nabavka građevinskog materijala u svrhu rekonstrukcije objekata za stanovanje vršiće se sukcesivno na osnovu pojedinačnih zahtjeva samo u urgentnim slučajevima, navodi se u javnom pozivu.

Javni poziv otvoren je za povratnike koji posjeduju imovinu i druge resurse potrebne za bavljenje poljoprivredom i koji nisu koristili finansijska sredstva ili druge oblike pomoći posredstvom donacija istih ili sličnih namjena.

Pravo na pomoć imaju povratnici iz socijalne kategorije, civilne žrtve rata, lica s invaliditetom, samohrani roditelji, staratelji ili hranitelji porodice, porodice poginulih boraca, porodice nestalih, bivši logoraši i nezaposleni.

Javni poziv objavljen je na oglasnoj tabli gradske uprave i na veb stranici www.prijedorgrad.org, a biće otvoren 15 dana.

SRNA