Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Staša Košarac izjavio je danas da Savjet ministara BiH i predsjedavajući Denis Zvizdić nemaju kredibilitet i nemaju podršku ove stranke.

On je naveo da zahtjev SNSD-a da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti informacija Savjeta ministara o načinu donošenja odluke o sistemu mehanizma koordinacije potpuno legitiman.

“Danas u ovoj zemlji niko ne zna ili bar javnost nema tačnu informaciju da li je održana sjednica Savjeta ministara na kojoj je bilo rasprave o odluci o sistemu mehanizma koordinacije”, podsjetio je Košarac u izjavi medijima.

Prema njegovim riječima, ne zna se ili bar poslanici u PS BiH ne znaju kada je i gdje održana ta sjednica, kako su ministri glasali.

“Nas iz SNSD-a interesuje kako su ministri iz Republike Srpske glasali”, istakao je Košarac.

On je dodao da je to legitimno pravo poslanika SNSD-a i da su oni koristili Poslovnik sa ciljem da se na današnjoj sjednici Predstavničkog doma dobije informacija o načinu donošenja odluke.

“Danas je još jedanput PS poražen da Savjet ministara, odnosno stranke koje su okupljene oko većine koja čini vlast na nivou BiH, nisu htjele da informišu parlament o načinu donošenja odluke”, naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, to dovoljno govori o nekredibilnosti samog predsjedavajućeg SM i o nekredibilnosti akata koje SM donosi s obzirom na važnost da parlamentarci, kao predstavnici građana, budu potpuno informisani o ovako važnoj odluci.

“Zato je klub poslanika SNSD insistirao da se na današnjoj sjednici nađe tačka dnevnog reda informacija Savjeta ministara o načinu donošenja odluke. Vidimo da vlast ovdje u Sarajevu ne želi da informiše parlament. Ovo je još jedna potvrda da je Zvizdić nekredibilan i da ovakav odnos, način donošenja odluka ne doprinosi pozitivnom ambijentu u BiH”, dodao je Košarac.

On je istakao da je stav SNSD uvijek bio jasan – SNSD ne podržava politike Denisa Zvizdića promovisane u njegovom ekspozeu i putem implementacije drugih rješenja.

“Јedna od takvih njegovih politika je neuvažavanje institucija Republike Srpske u smislu donošenja ovakvih odluka na nekoj sjednici, u neko vrijeme da niko ne zna kako su donijete te odluke”, zaključio je Košarac.

Prema njegovim riječima, u SNSD smatraju da su Zvizdić i Savjet ministara nekredibilni i da ne mogu u budućnosti obavljati tu funkciju.

“SNSD kao ozbiljna politička partija analizira poslovnik Predstavničkog doma, analiziramo mogućnosti, razgovaramo i sa drugim političkim subjektima. Vidjećemo šta će vrijeme donijeti, ali potpuno je jasan stav da nemaju našu podršku”, poručio je Košarac.

SRNA