Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da će se politika ove stranke u narednom periodu i dalje odnositi na očuvanje pozicija Republike Srpske i njenih ustavnih nadležnosti.

Cvijanovićeva je rekla novinarima, nakon obilježavanja 20 godina od osnivanja Opštinskog odbora stranke u Laktašima, da je politika SNSD-a utvrđena njenim glavnim političkim smjernicama.

Ona je naglasila da je, uz očuvanje pozicija Srpske, politika ove stranke i demaskiranje procesa koji su opasni i usmjereni protiv Republike Srpske.

“To je i jedan od političkih zadataka SNSD-a. Paralelno sa tim je i očuvanje ekonomske pozicije Srpske pred izazovima sa kojima su suočene zemlje regiona i u kojima treba zaštititi našu ekonomiju”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da za sve to treba i više energije, mogućnosti i vremena nego što je u zemljama koje imaju razvijene mehanizme da se zaštite u takvim situacijama.

Jedan od osnivača SNSD-a Stanislav Čađo rekao je da je ovo vrijedan jubilej i vrijeme za podsjećanje na sve što je urađeno, a “za šta je vrijeme potvrdilo da smo bili u pravu”.

Predsjednik Opštinske organizacije SNSD-a Laktaša Snježana Radetić rekla je da je i ovaj skup negirao sve priče i navode o nejedinstvu, različitim strujama i nekakvim taborima unutar stranke.

SRNA