Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da “nema veće mafije od one koja zloupotrebljava institucije za političke obračune kao što to inače rade lider SDS-a Mladen Bosić i njegovi istomišljenici”.

“Ako se neko prepao obične kineske poslovice – onda to govori o njegovim razlozima za strah, a ne o mojim”, rekao je Dodik, na pitanje da prokomentariše poziv Saveza za promjene da podnese ostavku “zbog prijetnje ministru inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igoru Crnatku”.

Tzv. Savez za promjene ocijenio je ranije da jučerašnji istup na konferenciji za novinare predsjednika Srpske Milorada Dodika pokazuje da su “laž, sila i prijetnje” postali poslednja linija odbrane vlasti.

“Kada predsjednik Republike, u mafijaškom stilu putem javnog servisa, poruči da će se Igoru Crnatku ‘osvetu servirati hladnu’, on šalje poruku građanima da je takvo ponašanje dopustivo i poželjeno, i onda je logična posljedica takve poruke poziv na ubistvo predsjednika SDS-a Mladena Bosića”, navode u Savezu za promjene.

SRNA