Savez nezavisnih socijaldemokrata poručuje “PDP-u i ostalim strankama iz takozvanog Saveza za promjene da će sve argumente u vezi sa sramno i tajno usvojenim, a po Republiku Srpsku izuzetno štetnim mehanizmom koordinacije, za razliku od njih, predstaviti javno i u nadležnoj instituciji – Narodnoj skupštini Srpske, čije su oni odluke sramno ignorisali”.

“Želimo da ih podsjetimo, s obzirom na to da su očito zaboravili, da je Vlada Republike Srpske, a zatim i Narodna skupština Srpske, još 2013. godine usvojila Odluku o sistemu koordinacije”, saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da je SNSD-u sasvim jasno da su “stranke iz takozvanog Saveza za promjene, ignorišući ovu odluku Narodne skupštine Republike Srpske, samo nastavile svoju praksu da, zloupotrebljavajući poklonjenu vlast na nivou BiH, derogiraju i ponižavaju Republiku Srpsku i njene institucije”.

SNSD podsjeća javnost i da su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić na jučerašnjem sastanku u Banjaluci dogovorili da zatraže održavanje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi bila razmatrana odluka o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH koju je Savjet ministara BiH usvojio na tajnoj sjednici 26. januara.

SRNA