Ruski fudbaler Dmitrij Tarasov provocirao je turske navijače u Istanbulu u majici s likom Putina. Lokomotiv ga je kaznio sa 300.000 €, a još će ga kazniti i Uefa. Dmitrij Tarasov vlasnik je najskuplje majice na svijetu. Fudbaler moskovskog “Lokomotiva”, koji je mislio da će biti zabavno usred Istanbula skinuti dres i pokazati majicu s likom Vladimira Putina , od kluba je dobio 300.000 € kazne.

To je od kluba, a još čeka kaznu Uefe koja bi mogla biti 10 utakmica. Lokomotiv je izgubio od Fenerbahčea u Istanbulu 2-0 u šesnaestini finala Evropske lige, a Tarasov je provocirao domaće navijače nakon utakmice. – On je moj predsjednik, podržavam ga i to sam htio podijeliti sa svima. Samo sam to htio poručiti.

Ono što piše na majici – rekao je Tarasov , koji je ispod slike ruskog vođe imao napisano: “Naljubazniji predsjednik”. Njegov klub se oglasio povodom najveće kazne u istoriji – Razočarani smo zbog incidenta u Istanbulu i zato smo se odlučili na rekordnu kaznu za našeg igrača – rekao je izvor iz Lokomotiva, prenosi agencija R-Sport. Igraču će oduzeti i sve bonuse koje je mogao dobiti u februaru, a Uefina disciplinska komisija o njegovom će slučaju zasjedati 17. marta.

(NN/24sata.hr)