Tužilaštvo BiH protivi se žalbi advokata, odnosno prijedlogu da bude ukinut pritvor za vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i tri njena radnika LJiljanu Garić, Petra Lazića i Blagu Blagojevića, rekao je Srni njihov branilac Miodrag Stojanović.
“Tužilaštvo smatra da ih i dalje treba zadržati u pritvoru”, naveo je Stojanović koji je primio odgovor Tužilaštva na njegovu žalbu.

On kaže da se očekuje rješenje Suda BiH o tome da li je žalba uvažena ili nije.

Odbrana je prethodno uložila žalbu na pritvor koji je određen Pavloviću i za troje službenika ove banke. Odbrana će priložiti i ugovor o kreditu koji je dao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Slobodan Pavlović prebačen je 17. februara zbog pogoršanja zdravstvnog stanja iz pritvorske jedinice u bijeljinsku bolnicu.

Slobodan Pavlović, Petar Lazić, LJiljana Garić i Blago Blagojević, osumnjičeni da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke, prebačeni su 13. februara u pritvorsku jedinicu u Bijeljini, nakon što im je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ 11. februara su, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili Slobodana Pavlovića, te još tri službenika Pavlović banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

SRNA