Moderno opremljene sale za kateterizaciju i ugradnju pejsmejkera od danas su dostupne pacijentima Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske. U okviru novoizgrađenog Јužnog krila građanima je omogućeno liječenje kardiovaskularnih oboljenja na jednom mjestu.

Preselenjem Klinike za kardiovaskularne bolesti u Јužno krilo, liječenje bolesti srca i krvnih sudova od sada je na još većem nivou. Opremanjem sala za kateterizaciju i ugradnju pejsmejkera omogućeno je liječenje kardiovaskularnih oboljenja najmodernijom opremom.

 

Otvaranjem dvije ambulante za kateterizaciju i ambulante za ugradnju pejsmejkera stvoreni su uslovi da veći broj pacijenata dobije kompletnu medicinsku uslugu na jednom mjestu, što do sada nije bio slučaj.

– Dobili smo novu salu u kojoj imamo mogučnost da uradimo više prodecura i da proširujemo procedure, rekao je Saša Lončar, kardiolog u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Nakon 22 godine rada u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj, načelnik pejsmjeker centra Dragan Vučenović, konačno radi u adekvatnoj, namjenski urađenoj sali. Vučenović je istakao da pacijenti Republike Srpske dobijaju jedinstven prostor u kojem je moguće u potpunosti zbrinuti bolesnika sa poremećajima srčanog ritma.

Izgradnja Јužnog krila preduslov je za kompletnu rekonstrukciju Univerzitetskog kliničkog centra, koja bi trebalo da bude završena u naredne dvije godine. Vlada je u zdravstveni sektor prošle godine uložila više od 43 miliona maraka.

RTRS