Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će lokalni izbori biti obračun dvije koncepcije u Republici Srpskoj i da će glasači prepoznati izdajničku politiku na nivou BiH koju sprovodi blok stranaka koji je nazvao takozvani.
“Takozvani su uspjeli da sve što je bilo važno za Republiku Srpsku dovedu u pitanje na nivou BiH i u tom pogledu vjerujem da će ljudi prepoznati njihovu izdajničku politiku koja se vodi na nivou BiH i da će u tom pogledu definisati i određivati svoje političke stavove”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Uoči sastanka sa opštinskim odborima SNSD iz Izborne jedinice šest, koji je održan u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”, Dodik je ukazao na globalnu važnost predstojećih lokalnih izbora.

“Organizaciono, lokalni izbori biće važni za lokalne zajednice, ali u globalnom smislu to će biti politički sukob ili obračun dvije koncepcije, jedne okupljene oko ‘takozvanih’ i drugih okupljenih oko SNSD-a, DNS-a i SP-a”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a potvrdio je usaglašenu odluku da u lokalne izbore stranka ide zajedno sa DNS-om i SP-om i najavio da će pokušati da okupe i druga udruženja, uz uvjerenje će dati snažnu poruku biračima.

“Bijeljina jeste politički važna, to je mjesto na kome smo na prošlim opštim izborima imali dosta problema, ali mislim da se oni koji su glasali za vladajuću strukturu u gradu nisu nimalo usrećili”, ocijenio je Dodik.

On je podržao nedavni izbor Nedeljka Ćorića za predsjednika Gradskog odbora u Bijeljini i rekao da je to nesumnjivo doprinos stabilizaciji stranke.

“Vjerujemo da u Bijeljini možemo da okupimo pažnju koju smo imali ranije, jer tamo gdje je SNSD vršio lokalnu vlast imamo uspješne lokalne zajednice i to je dobar primjer za ono što možemo da damo i ovdje”, poručio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da stranka za sve pobjede ima posebne planove, pa i za pobjedu na lokalnim izborima u Bijeljini.

“Uvjeren sam da ćemo jednom kombinacijom sa DNS-om, socijalistima i drugim zainteresovanim napraviti u Bijeljini blok koji pobjeđuje”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, nedavno održani sastanak u Derventi dao je rezultat u smislu nove homogenizacije i nove akcione sposobnosti SNSD-a u toj izbornoj jedinici, a očekuje da tako bude i u Izbornoj jedinici šest.

Dodik je rekao da u skladu sa odlukom rukovodstva stranke obilaze izborne jedinice i razgovaraju sa odbornicima, poslanicima, članovima Glavnog odbora i svim ljudima koji nose političku aktivnost SNSD-a u pojedinim izbornim jedinicama.

Prema njegovim riječima, cilj sastanaka kakav je danas održan u Bijeljini je da se razgovara o načinu organizovanja i priprema za lokalne izbore, ali i globalnim problemima i važnim političkim pitanjima.

“Želimo da zajedno procijenimo situaciju, kako se kretati i kako da SNSD modelira svoje političke poruke koje će slati u narednom vremenu”, zaključio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da je tema sastanka kojem je prisustvovalo rukovodstvo stranke priprema za lokalne izbore, organizacija stranke i podizanje njenih aktivnosti na najviši nivo.

“Naša očekivanja u Bijeljini su da konačno uđemo u vlast na lokalnom nivou”, rekao je Ćorić.

Sastanku u Bijeljini prisustvovali su potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Nikola Špirić i Marko Vidaković, članovi Glavnog odbora Zoran Tegeltija i Srebrenka Golić, te generalni seketar stranke Luka Petrović.

Izborna jedinica šest sastoji se od opština i gradova Šamac, Donji Žabar, Pelagićevo, Bijeljina, Lopare, Ugljevik, a pripadaju joj i birači iz Brčko distrikta koji su registrovani za glasanje u Republici Srpskoj.

SRNA