GRAND RAPIDS – Dijana Kilić (27), prostitutka porijeklom iz BiH, koja je bila optužena za učešće u ubistvu američkog biznismena Džona Dalindžera (58), prekršila je uslovnu kaznu jer je koristila kokain i sada je osuđena na zatvorsku kaznu, nakon čega joj vjerovatno slijedi deportacija u BiH.

Naime, ona je pomogla svom tadašnjem momku Danijelu Tomasu (38) da ubije Dalindžera u njegovom stanu u Nortist Sajdu u Grand Rapidsu, okotbra 2013. godine.

Međutim, Kilićeva je tada postigla sporazum s tužilaštvom, tako što je svjedočila protiv Tomasa, koji je u međuvremenu osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Nakon nagodbe, osuđena je na 364 dana zatvora, jer da je osuđena na godinu dana, bila bi deportovana.

Nakon odslužene kazne zatovra, bila je na petogodišnjoj uslovnoj slobodi. Uprkos upozorenju sudije prilikom izricanja prve presude da će biti zatvorena čak i zbog najmanjeg prekršaja, ona je uhvaćena u krađi te je utvrđeno da je koristila kokain.

Sada joj slijedi kazna od pet do 20 godina zatvora.

“Mislim da ste imali jednu od najboljih nagodbi i vi ste je prekršili”, rekao je sudija donoseći odluku da Kilićevu vrate u zatvor.

Njen advokat je pokušao da je opravda riječima da je izbjegla iz Bosne i Hercegovine, zbog čega je patila od PTSP-a, što ju je i odvelo u ovisnost i prostituciju.

Podsjećanja radi, Kilićeva je radila kao prostitutka, a ubijeni ju je angažovao da bi mu pružala seksualne usluge.

NN/D. Raduški