Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je Srni da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić ponovo ignorisao zahtjeve Srba za ravnopravnost u važnim radnim tijelima u Savjetu ministara BiH.
Špirić je podsjetio da je Savjet ministara u junu prošle godine imenovao Komisiju za primjenu programa zaštite svjedoka u BiH, u čijem sastavu nije bilo predstavnika Srba, te da je Mektić obećao da će tu grešku ispraviti.

Kao članovi ove veoma važne komisije, koja donosi odluke o primjeni, prekidu ili produžetku mjera zaštite svjedoka u BiH, imenovani su Vahid Alagić u ime Agencije za istrage i zaštitu BiH, Goran Salihović u ime Tužilaštva BiH, te Davorin Jukić u ime Suda BiH.

“Mektić je obećao da će tu grešku ispraviti i juče je to učinio tako što je umjesto Alagića iz Sipe imenovao Enesa Karića. Aferim srpskim ministrima u Savjetu ministara!”, rekao je Špirić.

On je napomenuo da je Mektiću u više navrata skretana pažnja da je riječ o veoma važnoj komisiji i da je u njoj morao biti zastupljen i jedan predstavnik Srba.

SRNA