Muškarci stalno ističu da žene sve “vole” da zakomplikuju, a francuski psiholozi su potvrdili da predrasude kod dama u velikoj mjeri uzrokuju probleme u vezi.

Umjesto da se opuste i uživaju sa partnerom, većina predstavnica nježnijeg pola analizira svaki njegov korak i uglavnom donosi pogrešne zaključke, što dovodi do svađe i obostranog nezadovoljstva. Najčešće predrasude u emotivnom odnosu su:

Ako pokažem da želim ozbiljnu vezu i brak, misliće da sam očajna udavača i to će ga odbiti.

Istraživanje je pokazalo da čak 73 odsto muškaraca voli kada žena preduzme inicijativu u vezi. Ukoliko nastojite da ostavite utisak da vam nije suviše stalo do partnera, on može da pomisli da je zaista tako, i na kraju ćete vi biti u gubitku. Ako pokažete da želite ljubav, partner će vas poštovati u tom smislu i jasno vam staviti do znanja da li može da vam je pruži.

Svi muškarci su loši, nema zaštitnika i džentlmena.

Ovo je tipična predrasuda savremenih dama koje sebe doživljavaju kao romantične princeze, ali psiholozi smatraju da se iza takvih floskula krije strah od vezivanja. Ovakvim stavom tjerate potencijalne partnere.

Muškarci vole samo lijepe djevojke.

To zaista nije tačno, a ljepota je relativna stvar. Većina muškaraca za ozbiljnu vezu i brak traži ženu koja im odgovara po karakteru, pa često zanemaruju izgled.

Vijest.me