Žene su sposobne sve da učine da bi zavele voljenog muškarca. Ako ste mudre iskoristićete ovu sitnicu koja će ih sigurno oboriti s nogu. Pogledajte zašto je tako

Žene koriste različite trikove da bi zavele muškarce, ali ono što je siguran pogodak su sjajan pogled i sjajne usne.

Crveni karmin na ženskim usnama je vrlo seksi i muškarci ga tako i doživljavaju. Zapravo to i razlog zašto ga žene uopšte koriste.

Stručnjaci koji su proučavali istoriju bojenja usana u crveno došli su do zaključka da je primarna funkcija crvenog ruža to da usne izgledaju kao ženske genitalije. Tome je razlog i želja mnogih za povećavanjem usana. To možda zvuči sirovo i površno, ali čini se da je tako, iako mnoge žene to ne bi nikad priznale, piše The Open Mind, a prenosi 24 sata.

– Antropolozi veruju da crvene usne služe kao podsetnik na stidne usne koje pocrvene i nabubre ako je žena uzbuđena. U novije vreme usne su gotovo uvek našminkane u nijansama ružičaste ili crvene, a zatim se na to dodaje završni sloj sjaja kako bi izgledale vlažne i sjajne – objašnjavaDajan Ekerman, autorka knjige “Prirodna istorija naših čula”. Ona dodaje da je takvo ponašanje žena zapravo podsvesni pokušaj imitiranja sopstvenog fizičkog stanja tokom seksualne uzbuđenosti.

Značaj i korišćenje ruža menjao se kroz vekove i nije uvek aludirao na seks.

Otprilike oko 3.500. godine pre Hrista sumerska kraljica Puabi je bojila usne smesom belog olova i usitnjene crvene stene. Crvene usne tad su označavale visok društveni status.

U Staroj Grčkoj crvena boja za usne bila je rezervisana uglavnom za prostitutke.

Početkom srednjeg veka crkva je kritikovala upotrebu crvenog ruža, ali u Engleskoj su žene ipak koristile boju ljiljana ili ruže, jer se to smatralo bojama “čistoće”. Mnoge žene su tad karmin proizvodile mešanjem ovčje masti i pirea od crvenog korenja.

Ljudi su u 16. veku verovali da je crveni karmin magičan i da čak može oterati smrt.

U 19. veku kraljica Viktorija je javno proglasila šminku nepristojnom i šminjkanje je postalo društveno neprihvatljivo. Ali, nagon žena u želji da imaju crvene usne bio je jači pa su se snalazile drugačije, i to tako što su usne trljale ili grickale da bi bile crvenije.

(Telegraf.rs)