Iako se donedavno mislilo da je glumac Vlasta Velisavljević (90) najstariji korisnik Fejsbuka kod nas, on je otkrio kako zapravo stvari stoje.

– Jao, svi me nešto pitaju oko toga. Nisam ja to. Meni je profil otvorio kolega Branislav Platiša. Malo sam mu zamerio to. I, dobro, recite mi, šta je to? Je l’ bi ipak trebalo da idem na taj Fejsbuk? Pa lako sam naučio da idem na Skajp, nije to teško, sve na dugme – rekao je glumac Vlasta Velisavljević (90), koji je na Skajpu odavno, jer mu je to najlakši i najbolji način da bude u kontaktu sa svojom ćerkom Dubravkom i unukom Lori, koje žive u Americi.

Pre više od dve decenije je preživeo kliničku smrt. Kad je Voju Brajovića pitao: “Zašto si došao u bolnicu”, on je odgovorio: “Pa da se oprostimo”!

Bio je u nemačkom logoru Dortmund Herde, a prva žena Žana ga se zvanično odrekla po nalogu Udbe. Zbog Golog otoka na koji je otišao, jer nije hteo da oda šta njegov kum Dušan, pukovnik po činu, priča o Rusima. Kako je rekao, Goli otok nikad nije shvatao ozbiljno sem kad su ga tukli.

Vlasta Velisavljević je odigrao više od 100 uloga. Trenutno na repetoaru ima četiri predstave.

Vlasta Velisavljevic glumac

Sa 90 godina je i dalje vitalan.

– Jeste, držim se, držim. Prestao sam da pušim pre 30 godina, i to je bila odlična odluka. I radim ono što volim, pa mi je valjda zato lako. A, ne, ne šetam, jer vozim kola. Da znate kakvo je mučenje kada treba da produžim dozvolu. Svaki put izgubim dane tamo, molim ih da mi produže na dve godine, a oni neće, traže preglede. E sada sam uspeo da iskukam da mi ipak daju produženje – kaže.

24sata