Ženska osoba uhapšena je danas u Moskvi nakon što sa odsečenom glavnom deteta u rukama šetala ulicama uzvikujući “Alahu Akbar”, prenosi RT.

Nakon što je policiji prijavljeno da osoba obučena u crno stoji ispred stanice sa odsečenom dečjom glavom u ruci, metro stanica u čijoj blizini se to dogodilo zatvorena.

terorista zena

Ruski “Ljaf njuz” piše da je žena identifikovana kao Gulčekra Bobokulova iz Uzbekistana u kasnim tridesetim godinama, a da je navodno ubistvo izvršila zbog izdaje muža, iako još ne postoje dokazi niti izveštaji da je glava koju je žena nosila prava. Prema istom izvoru, ona nije uspela da objasni na koji način je dete povezano sa njenim mužem. Prema policijskim izvorima, žena je u trenutnku hapšenja bila pod uticajem narkotika.

Kako izveštavaju ruki mediji, pre hapšenja Bobkulova se šetala u blizini metro stanice Oktjabrskoje polje na severozapadu Moskve, a prolaznici su govorili da je bilo teško proceniti da li je reč o ženi ili muškarcu, budući da je osoba obučena u crno od glave do pete.

– Zbog njenog ponašanja, policija je odmah poslala na forenzičko psihijatrijsko veštačenje, kako bi se ustanovilo da li može da razume šta je uradila. Istraga je u toku – rekla je portparolka moskovske policije, prenosi ruski “Lajf njuz”.

Kako prenosi portal, kada je policija prišla ženi, ona je počela da plače.

Bobokulova je, kako policija pretpostavlja, ubila devojčicu i zatim otišla do stanice, gde ju je zaustavio jedan policajac, prenosi RT.

terorista zena1

Ona je tada izvadila iz torbe odsečenu glavu i počela da viče da je ubila dete.

Na video snimcima koji su se pojavili na internetu se može čuti i kako žena viče: “Ja sam terorista!”

Policijski izvori su za RIA Novosti naveli da je detetova dadilja uhapšena zbog sumnje u ubistvo devojčice, za koju se navodi da se zvala Nastja M. Dete je bilo staro tri ili četiri godine, objavila je agencija Interfaks, pozivajući se na izvore iz policije.

Ruska istražna komisija saopštila je da su spasilačke ekipe našle telo četvorogodišnjeg deteta posle gašenja požara u jednom stanu u Moskvi, a nakon što je uhapšena žena sa glavom deteta u ruci. Preliminarna istraga pokazala da je osumnjičena dadilja devojčice iz “centralne Azije”. Kako se navodi, dadilja je čekala da devojčicini roditelji napuste stan sa starijim detetom, a onda je ubila Nastju i zapalila stan. Majka ubijene devojčice prevezena je u bolnicu u nesvesnom stanju nakon što je čula vesti na televiziji.

Bobokulova se trenutno nalazi na psihijatrijskom veštačenju.

24sata