Prema amaterskoj prognozi mog komše i sutra nas, nažalost, očekuje isto, ako ne i gore i smutnije vrijeme nego juče…

Naime, polje visokog vazdušnog, tj. zapadnoistočnog i domaćeg političko-ekonomskog pritiska, nikako da se stabilizuje nad zemljom, zbog čega će u cijeloj unutrašnjosti biti izraženo olujno krčanje i zavijanje narodnih crijeva.

– Sijevaće i uzimanje zelenaških kredita, a u polupraznim radničkim džepovima nove promaje, elementarne nepogode i zahlađenja. Što se tiče otkaza, bujice cijena, stečaja i štrajkova, i tu će biti bez promjena. Jer ništa ne može da naruši, ugrozi i izmijeni aktuelnu poslovnu klimu na našim brdima, planinama i ostalim vukojebinama – prognozira komšo.

On veli da će temperaturu uskoro do maksimuma zagrijati odlasci bošnjačkih političara u vruću Aziju, Tursku i SAD mjestimično.

– Srpski lideri će je sniziti posjetama “hladnoj” Moskvi i Rusiji, pa između “vječitih” prijatelja neće doći do požara. Uglavnom, predstojeća vazdušna strujanja u atmosferi predviđaju da ni krajem marta neće biti političkog proljeća, pa će već pred oktobarske izbore, zbog suše ideja, grmiti nova lažna obećanja – kaže komšo.

Nema šanse ni da do kraja godine prođu talasi kriminala, korupcije i inog živog blata.

– Sunca i vjetra u leđa biće samo za lopove i ostale tajkune, a za ostalih 97 odsto stanovništva, kao i obično, oblačno i klizavo. Ipak, nezapamćeni ciklon naroda, nezadovoljnog i ljutog zbog sve većeg akumuliranja stranačkog i rođačkog zapošljavanja, neće dovesti ni do padavina nekoliko opštinskih činovnika, a kamoli nekog većeg guzonje – pokazuje komšin barometar.

Takođe, medijske kiše od sjevera prema jugu zemlje nastaviće da ispiraju mozgove, ali poplave, pljuska i realizacije korisnih i pametnih ideja u društvu neće biti ni za lijeka.

Zapravo, kako očekivati razvedravanje, kakvu-takvu stabilnost, preporod i procvat zemlje u kojoj (običan) čovjek vijekovima živi u permanentnoj nesigurnosti i nevremenu, gdje po djeci i ljudima umjesto sunčevih zraka i kapi kiše redovno padaju rakete, bombe i granate, gdje se gradovi i sela, bez ikakve uvrede stanovnicima, zovu Maglaj, Mrakovo, Crna dolina…?

Press