Joška Broz tvrdi da živi na ivici bijede.

Unuk Josipa Broza Tita u razgovoru za “Njuzvik”priča da nikom od Titovih naslednika nije priznato pravo na imovinu pokojnog Maršala, a da je istovremeno veliki deo imovine zapravo – pokraden! .

Joška Broz objašnjava kako se to dogodilo:

– Pedeset odsto imovine je nestalo, a to niko drugi nije odneo osim onih koji su bili u svim vlastima od osamdesetih do danas. Opljačkani su satovi, pa se tako jedan od njih kasnije pojavio na aukciji u Švajcarskoj. Od 3.500 slika ostalo je samo 750. Ništa nisam dobio, nijedan komadić ničega – kaže Broz, ali dodaje i da ga je uništila bivša žena:

–  Živim od penzije od 18.000 dinara. Imam ćerku od deset godina, za koju plaćam 8.000 alimentacije i 2.800 za njene časove francuskog. Žena me totalno upropastila, pare potrošila, kola prodala, sve stvari iz stana odnela, tako da sam maltene ostao na ulici. Napravila mi je aferu zbog navodnog nasilja u porodici, pa mi je policija oduzela i oružje koje sam dobio od dede. Posle su mi iz stana nestali i sat i prsten od dede.

– Živim kako moram. U stanu ne uključujem grejanje, vozim se autobusom, ljudi me časte, pozovu na ručak, a meni ne treba dnevno pet obroka, dovoljan je i jedan. Ali koga uopšte interesuje što sad živim kao pas. Baš kao pas. No, živ sam i ne dam se – kaže Joška Broz.

ALO