Gjuljčekra Bobokulova (38), dadilja koja je ubila četvorogodišnju devojčicu, a potom joj odsjekla glavu i šetala se Moskvom prvi put se pojavila pred sudom.

Ona je na saslušanju rekla da joj je Alah naredio da to uradi, nije mnogo govorila u sudnici, u koju je ušla s osmjehom na licu.

Istražni komitet je izdao naredbu da ona bude podvrgnuta psihijatrijskom testiranju nakon što je primjećeno da ima poremećaje u ponašanju.

Izvor iz istrage je za agenciju Tas rekao da će stručnjaci ispitati sve okolnosti tragedije, a ne isključuju ni mogućnost da je dadilja bila podstaknuta da ubije dijete.

“Mentalno oboljele osobe često postaju žrtve ekstremista pod čiji uticaj veoma brzo padaju.

“ Istražni organi navode da je ubijeno dijete, djevojčica Nastja M., bila stara tri ili četri godine i da ju je dadilja ubila u stanu njene porodice u Moskvi, koji je zatim zapalila i pobjegla.

Oni navode da je Bobokulova čekala da roditelji djeteta odu iz stana sa starijim detetom, da bi zatim izvršila ubistvo i zapalila stan.

Ubijena djevojčica, za koju mediji navode da je bila zaostala u razvoju i hendikepirana, imala je 15-godišnjeg brata, a dadilja je radila za porodicu posljednjih 18 meseci, piše “Dejli mejl”.

B92/RTRS