Utakmica 20. kola Premijer lige BiH između Travnika i Rudar Prijedora okončana je neriješenim rezultatom 0:0.

Travnik – Stadion: „Pirota“. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Žuti kartoni: Ćurić, Mornar, Kovač (Travnik), Milutinović, Šodić, Antonić (Rudar Prijedor).

TRAVNIK: Nurković, Nuhić (od 73. Ćulum), Mornar, Kovač, Jašarević, Zajmović (od 46. Kouadio), Ćurić, Zec (od 62. Hadžibulić), Jelić, Smajić, Bakrač. Trener: Darko Vojvodić.

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Šodić, Pekija, Burazor, Antonić, Kantar (od 81. Radoja), Milutinović (od 77. Pejić), Jovičić, Jakupović, Kunić (od 90. Marić), Erić. Trener: Zlatko Jelisavac.

Utakmica 20. kola Premijer lige BiH između Travnika i Rudar Prijedora okončana je neriješenim rezultatom 0:0.

Travničani su dominirali u današnjoj utakmici, ali na kraju nisu porazilii gostujući tim iz Prijedora koji se uspio odbraniti na „Piroti“ i vratiti kući sa zlata vrijednim bodom u borbi za premijerligaški opstanak. U prvom dijelu utakmice uglavnom se igralo na strani koa e pripadala gostia. Veziri su bili znatno dinamičniji, stvarili su šanse pred golom golmana Dalibora Kozića, no mreže su na kraju ostale netaknute.

sta slika viđena je i u drugom dijelu utakmice. Gostujući tim je bio orijentisan isključivo na čuvanje svog gola i ugrožavanje protivničkog iz kontri, a najveću šansu za postizanje pogotka Travnik je imao u 85. minutu. Ipak, dosuđeni jedanaesterac Anel Ćurić nije realizovao sa 11 metara je pogodio prečku.

prijedor24h