Budimo realni, malo koja žena voli da stoji i pegla hrpu veša koja se nakupila. Međutim, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da peglate i lakše i brže.

Ukoliko niste ljubitelj peglanja, ovi trikovi će vam svakako biti od koristi.

Brže peglanje sa folijom

Ukoliko želite da što pre ispeglate omiljenu odeću, alu-folija će vam biti neophodna. Sa daske za peglanje skinite zaštitnu presvlaku a potom direktno na dasku stavite aluminijsku foliju (celom dužinom). Foliju postavite tako da sjajnija strana gleda na gore. Pritisnite foliju oko ruba daske a potom vratite presvlaku. Alu-folija će reflektovati toplotu, tako da neće biti neophodno da majicu peglate sa obe strane, već samo sa jedne.

Naparite odeću

Košulje su obično najnezgodnije za peglanje, zbog toga ih često fajtamo i stalno puštamo paru na pegli kako bismo ih što lakše opeglali. Međutim, postoji i lakši način. Ukoliko volite da se tuširate toplijom vodom, košulju koju ste prethodno okačili na ofinger unesite sa vama u kupatilo i okačite negde. Dok vi uživate u kupanju, tkanina se pari. Naravno, neophodno je ispeglati ovu košulju čim izađete iz kupatila.

Slažite odeću nakon pranja

Ukoliko imate običaj da stvari sa štrika samo nabacate na gomilu, znajte da vas čeka i naporno peglanje. Kako biste to izbegli, složite veš čim ga izvučete iz mašine. Da dobro ste pročitali!Dok složena majica “čuči” u lavoru i čeka složena da je prostrete na štrik ona će već poprimiti oblik koji treba i manje će se gužvati nego da je samo spustite u lavor.

ALO