Gradonačelnik Prijedora i predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas u razgovoru sa britanskim ambasadorom u BiH Edvardom Fergusonom da DNS podržava reformsku agendu koju su ponudile Velika Britanija i NJemačka i smatra da se ona mora izvršavati onako kako je napisana i potpisana.Ferguson je tokom razgovora istakao da je agenda prilika da se skrene sa političkih na ekonomske teme i da je zato dobra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Prijedora.

pavic-ambasador britanijeGovoreći o kompaniji “Arselor Mital Prijedor” i problemima u vezi sa tržištem i poreskom prijavom, Pavić je rekao da je grad zainteresovan da kompanija radi i izmiruje sve obaveze prema svim subjektima u društvu.

Pavić je istakao da je Vlada Srpske formirala komisiju koja nastoji pronaći moguća rješenja za prevazilaženje svih pitanja koja su od interesa za kompaniju, grad Prijedor i za Republiku Srpsku.

On je rekao da je osnovno opredjeljenje lokalne administracije ekonomija i zapošljavanje, da prošlost ne treba zaboraviti, ali da pogled mora biti upućen u budućnost.

Ferguson je istakao da je grad Prijedor imao tešku prošlost, ali da ima dobru sadašnjost i još bolju budućnost, te da je vrlo važno da postoje strategije razvoja koje bi mogle privući dio sredstava i iz inostranstva.

Prvobitno su bile planirane izjave za medije po završetku sastanka Pavića i Fergusona, ali je iz kabineta gradonačelnika objavljeno saopštenje.

SRNA