Povodom aktuelne situacije u fudbalu Grada Prijedora Upravni odbor Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor izdao je saopštenje za javnost koje je potpisao predsjednik Saveza Slaviša Kralj, a prenosimo ga u cjelini:

Poštovani,

imamo potrebu, ujedno i obavezu, jer osjećamo da u fudbalu Grada Prijedora pogrešne vrijednosti pokušavaju da se prikažu kao ispravne i glavnokomanudujuće, da se oglasimo i kažemo da smo od istih tih „vrijednosti“ izloženi pritiscima sa svih strana, primitivno i provincijski, koje prevazilaze ukuse lijepog ponašanja.

To ne boli, niti plaši, ali sve nas kao društvo upozorava, da je fudbal u Gradu Prijedoru između ralja prošlosti i „vrijednosti“ sadašnjosti koje su se ujedinile da bi ponovo bile prošlost.

Ako isto želimo fudbalu, bar smo tako ubijeđeni, onda moramo da budemo u službi najpopularnije i najmasovnije igre, a ne da malograđanskim principima dolazimo do riješenja u budućnosti s kojima smo „zakovani“ na prvom stepeniku našeg bitisanja.

Gradski Fudbalski savez Prijedor je bio i postao institucija, nažalost, u poslednjih godinu dana jer od osnivanja, 2008. godine, do maja prošle 2015. njegova snaga je sažeta u dvije fascikle neimenovanih dokumenata bez memoranduma i svih akata koji propisuju kako treba da se ponašaju članovi jedne ozbiljne sportske organizacije.

Jesmo li krivi što smo, u prvom redu to regulisali? Jesmo li krivi što putem fudbala i naše gradske organizacije, koja je prije nas bila fiktivna, želimo da uspostavimo standarde i norme i budemo značajan faktor u PFS Prijedor? Imaju li pravo da nas kritikuju oni koji su zakoračili u nemoral i kabadahijskim metodama pokušavaju da opravdaju svoj nerad i degradaciju fudbala u našem gradu dok su ga vodili.

Gradski Fudbalski savez Prijedor će uprkos svim prijetnjama, svakakve vrste, pokušajima da se zavedemo pod kolotečinu kafanskog primitivizma i oligarhijskog provincijalizma odgovoriti glasno i jasno, argumetima i radom na poboljšanju fudbala u Gradu Prijedor.

Grad Prijedor zaslužuje mnogo jače pozicije u fudbalskoj porodici našeg područja, Republike Srpske, ali i BiH. Oni kojima to nije interes pokušavaju da naprave haos jer se u njemu najbolje i snalaze.

Sportski pozdrav!