Zlatko Maksimović, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srspke objavio je danas svoju kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine na lokalnim izborima 2016. godine kao kandidat Pokreta uspješna Srpska.

Maksimovićevu kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine podržali su gradski odbori SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije RS, Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke, Pokreta za Semberiju i Partije ujedinjenih penzionera.

Maksimović je tražio od Gradskog odbora SDS da ga izbriše iz evidencije stranke, a u republičkom parlamentu ubuduće će djelovati kao nezavisni poslanik.

– Moji problemi u Gradskom odboru SDS ne traju niti pet dana niti pet mjeseci, traju daleko više, traju pet godina. Oni koji su članovi SDS to znaju, zna i dosta novinara. Tu su različiti koncepti. Ova grupa SDS Bijeljine – njima je u interesu pojedinačni interes , interes pojedinca, rekao je Maksimović i dodao – Kod mene su zastupljeni interesi šire društvene zajednice i zbog toga sam se poslije dugog razmišljanja, konsultovanja sa prijateljima odlučio na ovaj korak.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da ga kadidatura za gradonačelnika Zlatka Maksimovića ne iznenađuje.

RTRS