Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Milorad Dodik danas se u Prijedoru sastao sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice jedan u cilju što bolje pripreme za predstojeće lokalne izbore.

U SNSD-u su odlučni da na najbolji mogući način pripreme organizaciju za predstojeće lokalne izbore. Cilj je, u političku borbu ući što spremniji, pa se iz tog razloga vrh SNSD-a u Prijedoru sastao sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora ove partije iz Izborne jedinice jedan. Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Milorad Dodik sa rukovodstvom ovih odbora razgovarao je o stanju ukupnih društvenih odnosa, stanju unutar partije i njenim organizacionim i akcionim sposobnostima. Na nivou Republike Srpske potrebno je osmisliti određene projekte i programe, kako bi se moglo reagovati na probleme koje ističu građani, poručio je Dodik.

“Mi ćemo danas naše rukovodioce informisati o svim aspektima situacije u Republici Srpskoj, u regionu, na nivou BiH, o odgovorima SNSD-a na sva aktuelna pitanja vezana za odnose u BiH, kao i RS, o koalicionoj saradnji sa našim koalicinom partnerima na nivou RS, kao i o potrebi koalicionog dogovora za lokalne izbore gdje smo se dogovorili da zajedno nastupimo na lokalnim izborima širom RS, SNSD, DNS i Socijalistička partija i druge partije, organizacije i udruženja koja trebaju to da učine”, kaže Dodik.

Sastanku su prisustvovali predstavnici gradskih i opštinskih odbora SNSD-a iz šest potkozarskih lokalnih zajednica. Iz prijedorskog gradskog odbora ove partije poručuju da u Izbornoj jedinici jedan na lokalnim izborima očekuju sigurnu pobjedu.

“Mi ćemo iskoristiti priliku da predsjedniku i potpredsjednicima stranke prezentujemo stanje u našim opštinskim odborima i da na određen način od njih dobijemo informaciju kako i kuda dalje. Naravno, mi u Prijedoru i u izbornoj jedinici jedan očekujemo sigurnu pobjedu i sve ćemo uraditi, evo ima dovoljno vremena da to bude konačan cilj SNSD-a u izbornoj jedinici jedan,” rekao je Drago Tadić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor

Vrh SNSD-a obišao je već nekoliko izbornih jednica, a do kraja marta planiran je obilazak cijele Republike Srpske. Nakon toga uslijediće sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora stranke, kako bi se utvrdio jasan politički put u vremenu prije i nakon izbora.

RTRS