Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je zapalio zastave EU i NATO-a ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu, gdje je prethodno odgođeno njegovo saslušanje po zahtjevu Haškog tribunala da bude izručen tom sudu.

Šešelj je rekao novinarima da je obaviješten da je saslušanje otkazano jer pretresno vijeće Tribunala nije dostavilo odgovor na zahtjev Srbije povodom određenih procesnih pitanja.

On je poručio da jedva čeka da se saslušanje ponovo zakaže da bi sudijama objasnio “iz kojih razloga ne može da bude izručen Haškom tribunalu”.

Šešelj je pojasnio da je zastave NATO i EU zapalio jer, kako je rekao, Srbija nakon potpisivanja sporazuma sa NATO-om više nije suverena zemlja.

Dolazak Šešelja i njegovih pristalica pred sud obezbjeđivao je veliki broj policajaca.

Viši sud u Beogradu saopštio je da je saslušanje Šešelja otkazano zbog procesnih razloga i da je on o tome obaviješten juče u popodnevnim časovima.

Haški tribunal zatražio je ranije da Šešelj bude izručen Hagu do 31. marta kada treba da bude izrečena prvostepena presuda u postupku koji Tužilaštvo vodi protiv njega.

SRNA