Na repertoaru kina “Kozara od 10. do 16. marta nalaze se filmoviĀ Race (Trka) iĀ The Divergent: Allegiant part 1(Trilogija Različita: Odana dio 1)

Race

Film ā€“ Trka

Termin ā€“ od 10.03. do 16.03. u 18.00

Cijena ulaznice ā€“ 4 KM

Trajanje ā€“ 134 minuta

Originalni naziv filma ā€“ Race

Žanr ā€“ Biografija

Glavne uloge ā€“Ā  Stephan James, Jason Sudeikis, Eli Goree

Režija ā€“ Stephen Hopkins

Kada je američki sprinter Džesi Ovens osvojio četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine, to je bio udarac za ideju Adolfa Hitlera o nacističkoj superiornosti.

Međutim, poslije svih tih pobjeda, Ovens se vratio kući, u Ameriku koja je i dalje bila duboko podijeljena na bijelce i crnce. Film ā€žTrkaā€œ, Stivena Hopkinsa, predstavlja hroniku tih Olimpijskih igara, dok se period Velike depresije koristi kao pozadina priče u kojoj Ovens postaje atletska zvijezda, iako živi u vrijeme rasne podjele u svojoj domovini.

Allegiant

Film ā€“ Trilogija Različita: Odana

Termin ā€“ od 10.03. do 16.03. u 20.30

Cijena ulaznice ā€“ 4 KM

Trajanje ā€“ 121 minuta

Originalni naziv filma ā€“ The Divergent Series: Allegiant

Žanr ā€“ SF, avantura

Glavne uloge ā€“Ā  Shailene Woodley, Miles Teller

Režija ā€“ Robert Schwentke

 

Nakon Å”to je druÅ”tvo u koje je vjerovala uniÅ”teno nasiljem i željom za moći, Tris se zajedno s Tobiasom odlučuje otići i istražiti granice svijeta koji ne poznaje. Ali,nova otkrića i istine koje izlaze na vidjelo ponovno će zahtijevati od Tris da se suoči s nepredvidljivoŔću ljudske prirode, ali i sa samom sobom. Istovremeno i Tris i Tobias moraju se suočiti s činjenicom da se njihov položaj u druÅ”tvu promijenio, te oni koji su bili privilegovani to viÅ”e nisu.

prijedor24h