Pred subotnju utakmicu sa Drinom iz Zvornika čelnici Fudbalskog kluba Borac su izdali saopštenje za javnost koje objavljujemo u celini, uz redakciju korektoru i opremu:

„Uprava Fudbalskog kluba Borac na čelu sa predsednikom Dejanom Kusturićem, koja je 19. januara tekuće godine preuzela rukovođenje klubom, od prvog dana kako je kročila na Gradski stadion, radi u interesu Borca i njegovog što boljeg i organizovanijeg funkcionisanja. Podsećamo da je nova Uprava u klub stigla kada je bio u potpunom rasulu i kad se čak postavljalo pitanje njegove dalje egzistencije. Od tada su, transparentno, urađene mnoge stvari u cilju poboljšanja situacije, sve obaveze se redovno saniraju, a organizacija je podignuta na viši nivo.

Uprava će i dalje nastaviti da radi na jačanju kluba kroz strateške ciljeve, poput pravne i finansijske sigurnosti poverilaca, jačanju infrastrukture gde nam je primarni projekat izgradanja pomoćnih terena, radnoj disciplini Radne zajednice i jačanju svesti o reprezentativnom predstavljanju svakog pojedinca u klubu. To su segmenti na kojima će uprava insistirati nezavisno od sportskog rezultata koji je samo jedan od njih i za koji smo znali, pre dva meseca, da, realno, može da bude i negativan i pozitivan.

U Fudbalskom klubu Borac formiran je marketing sektor koji je za samo dve utakmice uradio mnogo vidljivih stvari i uneo velike promene u ovaj segment. Publika u velikom broju podržava klub i svojim prisustvom pomaže mu i to u trenucima kada je pomoć najpotrebnija, na čemu joj se uprava iskreno zahvaljuje.

‘Lešinari’, naši najvatreniji navijači sa istočne tribine, brojni su kao u najbolja vremena te navijačke grupe, u velikom broju su podržali fudbalere na prve tri utakmice u prolećnom delu sezone i na tome im izražavamo veliku zahvalnost, ali u isto vreme molimo za strpljenje po pitanju rezultata koji će, sasvim sigurno, doći.

Do kraja takmičarske sezone ostalo je još deset kola, u kojima naše fudbalere očekuje borba za opstanak u Premijer ligi BiH i nastup u novom formatu elitnog takmičenja koji kreće od naredne sezone. Ne odustajemo, ne predajemo se, Borac je i dalje u igri za ostvarenje cilja, a pobedom nad zvorničkom Drinom, iskreno verujemo, kreće Borčeva pobedonosna serija.

 

Ovim putem pozivamo sve one kojima je Borac u srcu da ispune Gradski stadion i navijanjem sa tribina olakšaju našim fudbalerima put do veoma važne pobede. Dođite na stadion, podržite Borac i prisustvujte paljenju Borčeve mašine!

Posrnuli fudbalski div se neće predati i to treba svima da bude jasno!“