Fudbaleri Rudar Prijedora odigrali su herojski i borbeno protiv favorizovanog Sarajeva i sasvim zasluženo osvojili bod (1:1), a da je bilo malo više sreće mogli su izabranici trenera Zlatka Jelisavca i da trijumfuju protiv aktuelnog šampiona Premijer lige BiH.

Prijedor – Gradski stadion. Gledalaca: 500. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Strijelci: 1:0 Burazor (41 – penal), 1:1 Benko (47). Žuti kartoni: Marić, Pejić (Rudar Prijedor), Simeunović, Kramar, Kalasi (Sarajevo).

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Pekija, Burazor, Antonić (od 68. Rastoka), Kantar (od 75. Radoja), Jovičić, Jakupović (od 83. Kojić), Pejić, Marić, Kunić, Erić. Trener: Zlatko Jelisavac.

SARAJEVO: Pavlović, Rustemović, Kovačević, Duljević, Cezar Augusto (od 63. Okić), Kramar, Barbarić, Am. Bekić, Kalasi, Radovac (od 46. Harba), Simeunović (od 46. Benko). Trener: Miodrag Ješić.

Fudbaleri Rudar Prijedora odigrali su herojski i borbeno protiv favorizovanog Sarajeva i sasvim zasluženo osvojili bod (1:1), a da je bilo malo više sreće mogli su izabranici trenera Zlatka Jelisavca i da trijumfuju protiv aktuelnog šampiona Premijer lige BiH.

Nakon početnog ispitivanja snaga pr vu priliku imali su gosti u petom minutu kada je centrirao Deni Simeunović, a Cezar Augusto glavom pogađa domaćeg golmana Dalibora Kozića. U desetom minutu u jeku napada gostiju kada su Sarajlije izvele četiri kornera zaredom umalo Nemanja Marić nije pogodio vlastitu mrežu, a Prijedorčani su prvi put zaprijetili u 13. minutu klasičnim kontranapadom kada su probili po desnoj strani, ali se kapiten Vedran kantar nije najbolje snašao na sedam-osam metara, lopta mu je došla na slabiju desnu nogu.

Sve do 39. minuta nije bilo uzbuđenja, a onda je dosuđen jedanaesterac za Sarajevo nakon što je lopta u ruku pogodila nekon od odbrambenih igrača Rudar Prijedora. Sudija Elvis Mujić pokazao je na bijelu tačku na koju je loptu namjestio novopečeni reprezentativac BiH i kapiten gostiju Haris Duljević. Međutim, njegov šut u desni donji ugao zaustavio je golman Kozić tako što je uhvatio „živu“ loptu.

U sledećem napadu zaprijetili su domaćini, a dosuđen je novi kazneni udarac iz istog razloga jer je Denis Kramar igrao rukom. Na penaltik je loptu namjestio Bojan Burazor poslije čijeg šuta je i napravljen penal, poslao je loptu iza leđa Bojana Pavlovića za neopisivu radost Prijedorčana. Bio je to inače prvi pogodak „rudara“ ovog proljeća u zvaničnim mečevima. Tim rezultatom, minimalnim vođstvom domaćina otišlo se i na odmor.

U poluvremenu trener gostiju Miodrag Ješić potegao je dvostruku izmjenu, u svlačionici su ostali Samir Radovac i deni Simeunović, a ušli su Haris Harba i Leon Benko. Ovaj drugi je već u 47. minutu izjednačio rezultat udarcem glavom poslije centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane. Domaći igrači su protestovali, tražili ofsajd, ali je Mujić pokazao na centar.

Igrao se 51. minut kada je glavom pokušao Petar Kunić, ali je lopta bila lak plijen za Pavlovića. Tri minuta kasnije „mrtva“ šansa za Prijedorčane, po desnoj strani je prošao Demir Jakupović, ubacio oštar centaršut, ali je Kunić zamalo zakasnio i sa tri metra nije ubacio loptu u mrežu. Kako s ebližio kraj utakmice Sarajevo je preuzimalo inicijativu nezadovoljno nerješenim ishodom. U 83. minutu Leon Benko je strahovito šutirao i pogodio rogalj, a poslednje trenutke „rudari“ su nastojali da iskoriste za presing, međutim rezultat se nije mijenjao.

prijedor24h