Na području Prijedora, Mrkonjić Grada i Kneževa jutros je smanjena vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja, po pretežno suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Јezero-Novo Selo, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozi se po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Radi minerskih radova danas od 12.00 do 17.00 časova u vremenu od maksimalno pet minuta biće izvršena privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Doboj-Tuzla /Poljice-Gavrići/, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na magistralnom putu M16, na dionici Nova Topla-Klašnice 1, do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćanja radi izgradnje vijadukta, pri čemu će se saobraćati u oba smjera, dok će od 1. maja do 30. juna saobraćaj biti svakodnevno obustavaljan, četiri puta, masimalno 30 minuta, u periodu od 23.00 do 5.00 časova.

U Banjaluci je produžena obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića do 30. aprila, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma, zbog izgradnje i modernizacije saobraćajnice.

Zbog radova na deminiranju terena od 8.00 do 16.00 časova aktuelne su povremene polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Dusine.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

SRNA