Ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio je danas učinak ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji i rekao da se one mogu vratiti u tu zemlju za nekoliko časova, ako to bude potrebno.Putin je rekao da je operacija u Siriji pokazala povećanu moć ruske vojske.

On je izjavio da je Ministarstvo odbrane potrošilo 464 miliona dolara na vojnu kampanju u Sirijskoj Arapskoj Republici i da je taj trošak bio “potpuno opravdan i neophodan”, prenio je Sputnjik.

Putin je dodao da je ruska operacija u Siriji bila efikasnija u pogledu obučavanja sirijskih snaga nego da su sprovedene vojne vježbe.

Ruski lider je rekao da je vazdušna intervencija njegove zemlje u Siriji stvorila uslove za odvijanje mirovnog procesa u toj ratom zahvaćenoj zemlji.

“Stvorili smo uslove za mirovni proces. Uspostavili smo konstruktivnu i pozitivnu saradnju sa SAD i velikim brojem ostalih zemalja, sa respektabilnim opozicionim snagama u Siriji, koje zaista žele da se rat okonča i da se pronađe političko rješenje konflikta. Vi, ruski vojnici, utabali ste taj put”, rekao je Putin u obraćanju učesnicima kampanje u Siriji.

Rusija će nastaviti da pomaže Siriji, uključujući pružanje vojne i obavještajne podrške, rekao je Putin.

On je dodao da sirijska armija sada može da ratuje protiv terorističkih snaga i preuzima kontrolu nad teritorijama koje drže teroristi.

SRNA