Ovakvi momenti se ne dešavaju u stvarnosti, ali je možda ovo najbolja ilustracija prijateljstva i poštovanja koju njih dvojica imaju jedan prema drugom – kaže Vajs

Postoje neki momenti u svijetu tenisa koji će se zauvijek pamtiti. U većini slučajeva su to meč lopte, brejk šanse, taj-brejkovi, ali ima trenutaka koji se dogode van terena. Jedan takav je viđen u Indijan Velsu.

Detalj se dogodio u osmini finala. Rafael Nadal je jedva pobijedio Aleksandra Zvereva – 6:7 (6:8), 6:0, 7:5 spasivši meč loptu, a tada je Novak Đoković izlazio na teren da igra svoj meč protiv Felisijana Lopeza (koji je kasnije dobio sa 6:3, 6:3). U tunelu su se vidjeli, a Nole je pružio ruku Rafi koji je sa širokim osmjehom to prihvatio. Kažu da slika govori više od hiljadu reči, a tako je i ovog puta… Momenat su „uhvatili“ zvanični fotoreporteri takmičenja Džered Vikerham i Bili Vajs.

– U tunelu su igrači uglavnom fokusirani, tihi i rijetko pričaju bilo sa kim. Sve je zaista mirno. Pokušavaju da razmišljaju o meču i ne gledaju oko sebe – kaže Vikerham.

nadal-djokovicNjegov kolega je objasnio kako su fotografije nastale.

– Nisu izustili ni riječ, ja sam izlazio sa terena sa Rafom i vidio sam Novaka koji čeka da izađe na teren, a primijetio sam i Vikerhama na drugoj strani. Usaglasili smo se da slikamo iz oba ugla i da vidimo šta će se dogoditi – objašnjava Vajs.

Vajs, koji je inače fotoreporter i čuvenih Boston Red Soksa priznaje da nikada nije vidio ovako nešto.

– Takvi trenuci se ne dešavaju u stvarnosti. Pogotovo sa dvojicom ljudi koji su tako veliki u svijetu tenisa. Njih dvojica su sjajni, igrali su toliko puta jedan protiv drugog, ali su prijatelji koji su oduvijek pokazivali veliko poštovanje između sebe, tako da bih mogao da kažem da je ova slika najbolja ilustracija toga.

A, njih dvojica bi mogla da se nađu na suprotnim stranama mreže ukoliko Novak u četvrtfinalu pobijedi Žoa-Vilfreda Congu, a Nadal Keija Nišikorija.

Nema šta, još jedan veliki dokaz kako se ponašaju veliki šampioni…

(NN/novosti)