Stojan Janjetović, sportski direktor Rudar Prijedora, na konferenciji za novinare pred utakmicu protiv Zrinjskog (Mostar, subota u 18 časova) najavio je smjenu šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca sljedećim riječima:

-Utakmica u Mostaru je od velikog značaja i krećemo dan ranije. Poslije Zrinjskog slijedi reprezentativna pauza u kojoj ćemo da se reorganizujemo, vidimo stanje igračkog i trenerskog kadra, odnosno vidimo da li ćemo vršiti neke radikalnije promjene i kako će strategija da se vodi dalje. Sve zavisi od utakmice sa Zrinjskim da li ćemo imati ikakve šanse za opstanak. Čvrsto stojimo uz stručni štab i igrače, dajemo im maksimalnu podršku i tražimo da se maksimalno bore za dres Rudara. Na Upravnom odboru kluba napravićemo analizu ciklusa od prve četiri utakmice i vidjeti da li smo zadovoljni radom, odnosno rezultatima ekipe na čelu sa stručnim štabom i igračima.

U sportskoj etici ovakve stvari se obično ne „serviraju“ pred zvaničnu utakmicu, ali očigledno sportski direktor Prijedorčana Janjetović ima svoje razloge što je baš u najavi pred gostovanje u Mostaru „potegao“ ovu priču koju je nastavio riječima:

-Ako se procijeni da je rezultat izostao normalno je da će se vršiti neke promjene, da li to u pitanju trenera i stručnog štaba ili igrača to će sam trener i stručni štab da procjeni vezano za igrački kadar. Pauzu od 14 dana iskoristićemo da pojačamo rad i otklonimo nedostatke. Ušli smo u prvenstvo na brzinu, mnoge stvari nisu bile riješene, radili smo u hodu neke stvari i zbog toga je izostao neki rezultat.

Na pitanje novinara da li to znači da je upitno mjesto trenera Zlatka Jelisavca, Janjetović je odgovorio:

-Za sada nije, ali normalno je da se napravi analizai vidi da li rezultati zadovoljavaju apetite kluba, odnosno javnosti.

Poslije neočekivanog poraza (0:1) na proljećnoj premijeri protiv zvorničke Drine fudbaleri Rudar Prijedora su remizirali (0:0) na „vrućem“ terenu u Travniku gdje malo koji protivnik osvaja bodove, a potom i sa aktuelnim šampionom Sarajevo (1:1) na domaćem terenu u susretu u kojem su „rudari“ bili bliže pobjedi. Svi koji su bili na stadionu složili su se da je Rudar Prijedor odigrao hrabro i borbeno i da se Sarajevo „provuklo“.

prijedor24h