Poslije dva uzastopna remija protiv Travnika i Sarajeva fudbaleri Rudar Prijedora u subotu, od 18 časova gostuju u Mostaru kod Zrinjskog, jednog od glavnih konkurenata za osvajanje titule u Premijer ligi BiH.

Bez obzira što su „plemići“ favoriti u ovom susretu Prijedorčani tradicionalno dobro igraju na nekadašnjem stadionu „Pod Bijelim brijegom“, pa se nadaju da će i ovoga puta prikazati dopadljivu igru i iz nje izvući dobar rezultat.

-Pozicija Zrinjskog na tabeli sve govori. Riječ je o dobroj ekipi, ali mi u Mostar ne idemo sa bijelom zastavom, tražićemo svoju šansu. Zrinjski je pokazao svoje dobre stvari, ali isto tako i mane koje ćemo pokušati da iskoristimo. U prva tri proljećna kola Mostarci su postigli sedam golova, mada su primili šest i to je naša šansa jer govori da je odbrana ranjiva. Osim toga „plemići“ jako loše igraju prvo poluvrijeme i tu vidimo svoju šansu ako od početka zaigramo našu igru – istakao je Saša Keranović, pomoćni trener šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca.

Kada je u pitanju igrački kadar za subotnju utakmicu u Mostar zbog povrede nije otputovao Bojan Burazor, baš kao ni Nebojša Pejić koji ima tri žuta kartona. Pod znakom pitanja je roviti Nebojša Mrkić. Prijedorčani će biti jači i za Petra Bogdanovića čija je papirologija konačno sređenja i ima pravo nastupa, odnosno za oporavljenog Čedomira Ćuluma koga je povreda duže vrijeme odvojila od terena. Takođe, u tim se vraćaju, poslije odrađene kazne tri žuta kartona Zoran Milutinović i kapiten Nebojša Šodić.

Pred gostovanje u gradu na Neretvi optimističan je i mladi igrač Rudar Prijedora Nemanja Marić:

-Pred nama je teška utakmica protiv rivala koji napada prvo mjesto. U Mostaru se nećemo braniti, protiv Sarajeva smo pokazali da znamo i umijemo da igramo protiv najjačih ekipa, nadamo se dobroj igri i pozitivnom ishodu. Zrinjski je favorit, ali mi imamo svoju računicu i šansu.

prijedor24h