Osjećate li se ponekad kao da je iznad vas tamni oblak koji vas sprečava da uživate u životu? Budite li se umorni i ne možete se riješiti negativnih misli? Neki od znakova da se nosite sa visokim nivoom negativne energije su osjećaj umora, uznemirenost nakon boravka sa određenim ljudima, izbjegavanje druženja sa osobama do kojih vam je stalo, zapuštanje kućanskih poslova, osjećate se kao da vas okolina ne cijeni dovoljno, pod velikim ste stresom i često mijenjate raspoloženja ili ste veoma emotivni i lako se rasplačete.
Ovo se s vremena na vrijeme svima događa, ali srećom i za ovakvo stanje postoji niz načina pomoću kojih se možete u potpunosti osloboditi negativne energije.

Boravite u prijatnom okruženju

Ako se želite osloboditi negativne energije, važno je da budete u društvu pozitivnih ljudi. Kada se u društvu nekih osoba neprestano osjećate loše, te osobe nisu vrijedne vašeg vremena ni truda. Umjesto toga, provodite vrijeme sa ljudima koji su srećni i pozitivni. To su osobe sa kojima se možete smijati, zabavljati i dijeliti ideje i ambicije.

Oslobodite se negativnih emocija

Negativna energija se hrani negativnim emocijama. Problem nastaje kada se negativnim emocijama ne pozabavite i nakupljate ih. Kako biste spriječili da se to dogodi, vrlo je važno dopustiti samom sebi da te emocije osjetite i u potpunosti prihvatite. Ako osjećate da vam je potrebno vrijeme samo za vas i izolacija, onda to i napravite. Uvijek radite onako kako se osjećate. Ne dopustite da vama upravljaju negativne misli i osjećanja.

Budite aktivni

Kada se osjećate loše, najlakše je leći u krevet i posegnuti za nezdravim grickalicama koje u trenutku popravljaju raspoloženje, ali kasnije se osjećate još gore. Umjesto toga, pođite u dugu šetnju i udahnite malo svježeg vazduha. Fizička aktivnost je ključna za održavanje visokog nivoa endorfina i serotonina koji popravljaju raspoloženje. Takođe, vaša prehrana treba biti zdrava i uravnotežena.

Očistite svoj dom

Dom predstavlja stanje uma. Haotično okruženje predstavlja haotičan um. Prljavština i nered u vama bude negativnu energiju. Što više vremena provodite u neredu, to će se u vama sve više nakupljati negativna energija. Kada ste u prostoru koji je uredan, čist, svijetao, prostran i topao, sigurno ćete se osjećati bolje i srećnije.