Dvojica nepoznatih razbojnika opljačkali su radnicu mjenjačnice na parkingu ispred Tržnog centra “Bingo” u Bugojnu, od koje su, prema nezvaničnim informacijama, oteli oko 20.000 maraka.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona je kratko saopšteno da se pljačka dogodila oko osam sati, a da je nedugo nakon toga kod nekadašnje Nove bolnice u Bugojnu pronađen zapaljeni automobil “golf 3”, za koji se vjeruje da je korišćen u pljački.

– Sve se dogodilo ispred “Binga” u trenutku kada je radnica sa novcem krenula na svoje radno mjesto. Razbojnici su vjerovatno znali da nosi veći iznos novca, pa su je sačekali i uz prijetnju pištoljem i sjekirom oteli joj novac i pobjegli. Ubrzo smo dobili dojavu da je kod nekadašnje bolnice zapaljeno vozilo za koje se osnovano sumnja da je korišćeno u razbojništvu. Zasad ne znamo da li je vozilo ukradeno, a kriminalistički inspektori PU Bugojno su u oba slučaja obavili uviđaj i intenzivno tragaju za počiniocima – rekao je portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan.

On kaže da je odmah nakon prijave pljačke policija blokirala saobraćajnice u i oko Bugojna, te da je tokom dana na informativne razgovore privedeno više lica. Cijeli tok pljačke iz više uglova snimile su nadzorne kamere sa “Binga”.

Snimci su izuzeti i poslati na vještačenje i istražioci se nadaju da će im to pomoći u identifikovanju razbojnika. Nezvanično saznajemo da istražioci ne isključuju mogućnost da su razbojnci imali i pomagače, koji su u drugom automobilu pljačkaše čekali kod devastirane zgrade “Plave bolnice” i tako im omogućili neometano bjekstvo.

Press