Tik pred poletanje aviona, ruska šminkerka Ana Sergejeva (25) napravila je selfi i objavial ga na društvenim mrežama, ni ne sluteći da će joj to biti poslednja slika u životu. Jer, avion koji je leteo do Dubaija do juga Rusije nije stigao do aerodroma. Srušio se i tom prilikom je poginulo svih 62 putnika i člana posade.

Ana je proteklih šest meseci radila u Dubaiju kao šminkerka, i krenule je u Rusiju da poseti porodicu na nedelju dana. Kako je “poslednji selfi u avionu” postao popularan trend, i Ana je rešila da objavi jedan – ali njen je, nažalost, zaista bio poslednji.

– Radila je tamo kako bi zaradila novac i izdržavala porodicu – rekla je Anina drugarica Katarina.

Avion se srušio u nedelju prilikom drugog pokušaja sletanja na aerodrom u Rostovu na Donu. Prema zvaničnim podacima, u avionu je bilo 55 putnika i sedam članova posade. Nije bilo preživelih.

Letelica nije imala nikakva oštećenja pre poletanja, pa se isprva verovalo da je došlo do greške pilota. Međutim, najnoviji snimci pokazuju da je iznad aerodroma duvao toliko jak vetar da je bukvalno nosio avion s jedna strane na drugu, zbog čega je i došlo do kobne nesreće.

24sata