Istina se uvijek prepoznaje po tome što je neprijatna, a jedan od njenih najvećih zagovornika je lider Srpske radikalne strane Vojislav Šešelj.

-Namerno su u zapadnim fašističkim krugovima presudu Radovanu Karadžiću zakazali na dan kada je pre 17 godina počelo bombardovanje SR Jugoslavije – rekao je nekada i sam haški optuženik.

Šta će da donese presuda prvom predsjedniku Republike Srpske u vremenu kada je teško biti Srbin na svakom meridijanu svijeta?

Prije svega bezbožni zapad dobro razumije sve ono što se dešavalo devedesetih godina prošlog vijeka jer se to dešavalo zahvaljujući upravo njemu, potrebno je naći dežurne krivce koji će da pokriju sve te igranke koje se, kroz terorizam, vraćaju kao bumerang vodećim zemljama Evropske unije. Nijedan Srbin, niti Pravoslavac nisu opasali dinamit-prsluk na sebe i ubijali nedužne ljude. Šta bi tek bilo da je jeste?

Bezbožna Evropa, kao i uvijek, pravi zamjenu teza.

Dok istina obuje jednu cipelu laž tri puta obiđe planetu. Šta sada vrijedi što je svima jasno da su Markale i Srebrenica iscenirane kako bi NATO izvršio vazdušne udare na položaje bosanskih Srba da potpomogne muslimansko-hrvatsku ofanzivu na zapadnokrajiške opštine, odnosno podstakne operacije „Oluja“ i „Bljesak“?

Da li su oni koji sipaju bombe po civilima pod izgovorom da brane „ljudska prava“ i „sprečavaju humanitarne katastrofe“ namjerno izabrani 24. mart da presude Radovanu Karadžiću, uhapšenom kao doktor Dabić, zbog toga što je ružan svjedok njihovih nedjela?

Nisu!

Na taj dan, ali 1933. godine na vlast u Njemačkoj je došao Adolf Hitler. Previše je koincidencija da bi one bile slučajne.

Tužilaštvo traži doživotnu robiju za Radovana Karadžića čija je nesreća samo u tome što je živ i što i danas brani ono što je sa narodom stvarao – Republiku Srpsku. Aliju Izetbegovića i Franju Tuđmana smrt je odvela iz ovozemaljskog pakla, ali je veliko pitanje, da su i danas živi, da li bi se našli pred sudom u Hagu koji podsjeća na sve osim na ozbiljan i čestit sud. Njih dvojica su, između ostalog, bili omiljeni piuni Zapada.

Pred Republikom Srpskom je težak period što se, kako kaže Branislav Borenović, vidi i iz euforije u Federaciji BiH pred presudu Radovanu Karadžiću.

Bez obzira kakva presuda bude, Radovan Karadžić će uvijek biti istorijska ličnost i sin naroda koji je u jugoslovenskom stradanju ucrtao granice Republike Srpske – trajne kategorije.

To je problem za one koji ne žele da prihvate tu istinu!

prijedor24h